Harta site-ului
Ajutor
Comisia raională pentru combaterea traficului de ființe umane s-a întrunit în ședință de lucru
Comisia raională pentru combaterea traficului de ființe umane s-a întrunit în ședință de lucru

Pentru al 11-lea an consecutiv, la nivel național, în perioada 17-23 octombrie curent, va fi desfășurată Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului  de ființe umane” lansată în contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane”. În acest sens, Comisia raională pentru combaterea traficului de ființe umane, s-a întrunit, astăzi 17 octombrie, în ședință de lucru.
Prezidată de vicepreședintele raionului, președintele Comisiei, dl Vlad Izman, a salutat prezența membrilor și a adus la cunoștință ordinea de zi propusă pentru discuții și analiză.
Printre cele mai importante puncte vizate s-a referit la întocmirea și aprobarea programului raional de activități propuse spre realizare în perioada 17-23 octombrie. În mare parte, planul elaborat prevede un șir de măsuri și activități de informare și sensibilizare a populației vizavi de fenomenul traficului de ființe umane ca repartizarea meterialelor informative, organizare de seminare cu participarea asistenților sociali, consiliilor de elevi și tineret.
Cea de-a doua parte a ședinței a purtat un caracter informativ vizavi de situația la zi a fenomenului traficului de ființe umane pe teritoriul raionului Dubăsari în anul 2022 și situația migrațională, efectele acestui fenomen sub aspectul respectării drepturilor omului. La acest capitol, un fapt îmbucurător este că, în urma informației perezentate de raportori, pe parcursul primelor 9 luni ale anului 2022 nu a fost înregistrat nici un caz de trafic de ființe umane. În urma celor prezentate, s-a luat act de informațiile prezentate, a fost aprobat planul activităților ce vor fi desfășurate în contextul Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului  de ființe umane” de comun cu apl  de nivelul I și serviciile de resort. Decizia cu privire la desfășurarea Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului  de ființe umane”, în perioada 17-23 octombrie 2022 a fost aprobată cu votul unanim al membrilor prezenți.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia raională pentru combaterea traficului de ființe umane s-a întrunit în ședință de lucru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta